lauantai 31. tammikuuta 2009

Tammikuu siivottu pois

Tänään oli siivouspäivä, ajanpuutteen vuoksi tosin vain alakerran sellainen. Sohvien tyynyt ja torkkupeitot tuulettuivat pikkupakkasessa ja pölypunkit saivat kyytiä. Siivosin samalla uunin reunalle jääneet kolme pientä tonttutyttöä odottelemaan ensi talvea. Olisi tehnyt mieli järjestellä kaikenlaista, mutta pakko oli vain keskittyä olennaiseen.


Pimeä, rasittava tammikuu päättyy. Se on hyvä! Tammikuu on aina jotenkin koko vuoden pisin ja ikävin kuukausi. Vaikka helmikuussa on usein koviakin pakkasia, on se kuitenkin jo lähempänä kevättä ja kesää, ja melko varmasti aurinko paistaa monena päivänä.

Siinä siivotessa alkoi ajatus lentää kodin keväisempää ilmettä varten. Nyt tekee mieli jotain raikasta. Kaivoin esille kankaita, jotka olen jossakin vaiheessa hankkinut. Niistä pitäisi ommella puusohvien pehmusteisiin ja tyynyihin uusia päällisiä. Pirtissä on ollut jo vuosia perinnevärikartan sinisellä maalattu puusohva ja siinä viime aikoina erilaisilla sini-ruskea-sävyisillä patjaraitakankailla päällystetyt tyynyt ja pehmuste. Nyt siellä on toinenkin puusohva, keittiöstä muutama viikko sitten siirretty valkoinen... jonka tyynyt ovat vihertäviä... Ja nämä kaksi sohvaa riitelevät keskenään! Koko ajan!!

Koska eräänä päivänä otin kalenterin kauniiseen käteen ja täytin pari seuraavaa kuukautta erilaisilla velvoitteilla; tenteillä, tehtävien deadlineilla, kursseilla, kokouksilla ym. tiedän, että siihen aikatauluun ei ole järkevää tunkea yhtään ompelusessiota... Noh, hätäpä ei ollut tämän näköinen! Otin puhelimen esille ja yhteyden - kehenkäs muuhun, kuin omaan äitiin... Ja äiti lupasi auttaa, että sohvat lakkaavat riitelemästä ja minä saan mielenrauhani takaisin! :) Tosin epäilen, että sohvat vaativat vähän pensselikäsittelyä myös... Siinäpä nyt onkin seuraava pulma. Valkoinen sohva on ja pysyy valkoisena, mutta en tahtoisi kuitenkaan ihan kaiken olevan valkoista ja juuri se toisen sohvan sininen on vielä vuosienkin jälkeen lempparivärini. Mahtaisiko tilanne rauhoittua pelkillä pehmusteilla ja tyynyjen päällisillä...? Se nyt vain sitten jää nähtäväksi.eräällä on jo kevättä rinnassa;


7 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Moi moi! Kiitos piristävästä turinatuokiosta. Maalaa se sohva sillä vanhalla harmaalla. Jotenkin ajatus jäi päähän ja näen sen silmissäni, kauniin harmaan sohvan.Ja jos tuntuu että sohvat sen kun riitelevät, on täällä tilaa aina yhdelle sohvalle, whehheehhee... Et tosin taitaisi edes luopua... =)

Aatulan Äiskä kirjoitti...

Hei Jantiina!
Ja kiitos muistamisesta;) Vastaukset ovat nyt luettavissa blogissani.
Saanko muuten linkittää blogisi listoilleni?
Hauskaa sunnuntain jatkoa

Nanna kirjoitti...

Minä aion viettää tiistain ja keskiviikon siivoten tammikuuta ja koko talvea pois. Onneksi helmikuu on viimeinen "talvikuukausi" ja sitten alkaa virallisesti kevät.

Jantiina kirjoitti...

Kati; Kiitos itsellesi! Käyn huomenna ostamassa sen harmaan ja kokeilen sitä ensin johonkin muuhun... tässä sitä taas mennään... eikä pitänyt niinkuin sooloilla mitään... mutta eihän siinä kauan mene ..kun maalaa... Nuo sohvat ei taida lähteä täältä, mutta muistan sinua heti, kun sellaista ilmaantuu! :)

Aatulan Äiskä; Ole hyvä, olet sen ansainnut! Käyn tsekkaamassa. Saat toki linkittää!

Nanna; Talveakin sietää vähän, onhan siinä viehätyksensä loppujen lopuksi, sitten kun se on tullut... mutta kyllä kevät kaikista paras aika on, kesäkin vasta tulossa!

Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa teille kaikille!

Krisse kirjoitti...

Voi kun tulisi haltia ja siivoaisi meilläkin..
hyvää helmikuun alkua sinullekin toivottaa Krisse

Krisse kirjoitti...

KRISSSE TÄÄLLÄ TAAS POSTAUSTA LUKEMASSA JA SAMALLA KOMMENTTIA JÄTTÄMÄSSÄ..

HYVÄÄ TIISTAI ILTAA...

Jantiina kirjoitti...

Hei Krisse! Kiva, kun käyt lukemassa! :) Siivoamiseenkin pitää aina löytyä se inspiraatio ;)

Mukavaa viikkoa!