torstai 9. lokakuuta 2008

Värejä

Eilen kävimme Neiti Karvapään kanssa jo pidemmällä metsälenkillä, samalla saimme sangollisen puolukoita. Neiti oli pukeutunut asiaankuuluvasti näin hirvenmetsästyksen aikaan. Ammuskelua ei tosin kuulunut, mutta hyvä on varautua kaikkeen;

Tänään aamulla aikaisin taivaanranta oli täynnä kauniita värejä. Luonnon väripaletti on ihmeellinen
Lenkkipolun varren heinä oli hienoisessa kuurassaTänään on vuorossa vasikoiden vieroitusta... voi sitä itkua, huutoa ja hammasten kiristelyä...

Työ on myöhässä melkein kuukauden tavanomaisesta, ja pelkästään sen vuoksi ettei teurastamo ole hakenut teuraskypsiä eläimiä pois... jotta ulkona oleville olisi tilaa. Emot ja vasikat siis käyskentelevät vielä laitumella navetan läheisyydessä ja käyvät navetassa ruokailemassa.

Muutenhan em. on aivan ihanteellinen olotila kaikille osapuolille, etenkin kun ilmat ovat vielä hyvät, mutta vasikat ovat jo niin isoja, että niille pitäisi saada kiireen vilkkaa "parempaa" ruokaa. Emoja puolestaan ei voi kovin "raskaasti" ruokkia, etteivät liho, se kun taas aiheuttaa ensi kevään poikimisissa vaikeuksia... Vasikoille kyllä on eräänlainen "baari", jonne emot eivät mahdu kulkemaan, mutta kaikki vasikat eivät näytä sitä käyttävän.

6 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Kauniita maisemia.

Alempi remonttipostaus on huippu!

Jantiina kirjoitti...

Kiitos Ilona!!! :)

tina kirjoitti...

Kyllä aikainen aamuherätys palkitaan.Kaunista!

Jantiina kirjoitti...

Tina, kiitos!!!:)

Sirkka kirjoitti...

Ihailtavaa katseltavaa...teillähän on jo kaunista kuuraakin tullut maahan...

Jantiina kirjoitti...

Sirkka; Muutamana aamuna on ollut vähän kuuraa... ei sitä kyllä kaipaa! Syksy on ihana vuodenaika, niin kauan kun ei ole pakkasia..