lauantai 28. maaliskuuta 2009

Missejä

Emojen poikiminen on alkanut rauhallisesti, 8 poikinut ja 7 onnellista äitiä tepastelee navetalla. Ensimmäistä epäonnistumista lukuun ottamatta kaikki muut ovat menneet hyvin. Tina poiki torstaina neljännen kerran ja teki kaksoset, niin kuin kolmena edellisenäkin kertana! 2006 syntyivät tytöt Vi ja Vic, 2007 tyttö Yulia ja poika Yuli, 2008 tyttö Antonia ja poika Antonie. Pari päivää sitten syntyneitä ei ole vielä kastettu... ;) Harmillista, että nämäkin ovat ns. "sekakaksoset" eli tyttö ja poika. Tytöstä ei suurella todennäköisyydellä tule lehmää ja kohtalo on sama kuin velipojalla.

Viikko on vierähtänyt tosi nopsaan. Monenlaisia asioita on täytynyt ajella hoitamassa. Eilen ajoin kiireesti paikkaan A noutamaan papereita, jotka piti toimittaa paikkaan B. Siinä matkan varrella on eräs aivan ihana pieni vaateputiikki ja vaikka kiire oli melkoinen, pakko sinne oli kurvata... Nainenhan tekee mitä naisen täytyy tehdä ;) Toisaalta hyvä, kun ei ollut kamalasti aikaa, ei tullut turhia houkutuksiakaan. Jotain kuitenkin ehdin löytää. Varsinaisesti syöksyin hakemaan mukavaa pitkähihaista ja -helmaista puseroa kevyen tikkiliivin alle, mutta siellä oli ale-tangossa aivan ihastuttava kesätakki! Ei haittaa vaikka takki on viime kesän mallia, en ole ikinä muodin huipulla ratsastanut. Vaikka olisi varaa (mitä ei nimenomaan ole..), ei ole halua. Se on vain se oma tyyli, mikä puree! Kotona takki sai tyrmäävän tuomion, Tyttö ilmoitti suorasukaiseen tyyliinsä sen muistuttavan navettatakkia....!?? Takin merkki on Sandwich, mutta nimeksi olisi kuulemma paremmin sopinut Sausage... Olen tottunut Tytön kommentteihin, joten ei tuntunut missään ;) Ensi kesänä sitten esiinnyn ylpeänä erittäin tyköistuvassa takissani. Eikä kyllä ole varaa lihoa grammaakaan, ettei tarvitse lähteä kaupittelemaan takkia jollekin laihalle... Talven sairastelun aikana menetin 5kg ja se on tosi hyvä se! Navetallakin on ollut huomattavasti helpompi kulkea aitojen yli ja väleistä, kun ylimääräinen ihra on ollut pois.

Ennen olin niin laiha, että kaikki huomauttelivat minun olevan laiha. Sitten lihoin kymmenkunta kiloa, eikä kukaan missään vaiheessa ilmoittanut minun olevan sopiva! Epäreilua!! Mutta näinhän se menee, helposti sanotaan vain ikäviä asioita. Ja mitä se nyt kenellekin edes kuuluu onko laiha vai lihava. Jokainen itse kilonsa kantaa!

Luin jostakin, että ensi kesänä järjestetään jossakin lehmien missikisat! Aloin katsella omianikin sillä silmällä ja löysin tosi monta sopivaa ehdokasta. Ja minusta ne ovat kyllä kaikkikin niin kauniita ja suloisia!!


Ninni;Sade, taustalla Patricia;
Tyra on nimetty erään huippumallin mukaan ; )Vadelma;Yesenia;

7 kommenttia:

Miituli kirjoitti...

Onkos teillä miten paljon emoja? Ja ilmeisesti hereford on rotu ;) Meillä on tällä hetkellä 24 poikimassa mutta tarkoitus nostaa määrä 35.
Vai missikisat tulossa lehmille =D Täytyypä minunki alkaa katsomaan noita rouvia sillä silmällä..=)
T:Miituli

Aatulan Äiskä kirjoitti...

Voi miten suloisia on teidän missikandidaatit;) Eikun kisaamaan!

Jantiina kirjoitti...

Miituli; Alussa oli 4, Wilma, Niki, Bertta ja Tähikki (puhdas fr, joka oli talossa valmiina), melkoinen lauma niitä on parinkymmenen vuoden aikana kertynyt... Näin poikima-aikaan joskus tuntuu, että liikaa, mutta syksyllä, kun pitäisi "karsia" ei tahdo raaskia ketään laittaa pois... ; ) Alussa oli hereford-sonni isänä, nyt on jo pitkään ollut simmental. Aikalailla hf:n näköinen! Vanhemmilla emoilla on myös charolais-"mies", jolla on hyvin pieni synt.paino indeksi ja hiehoilla oli viime kesänä ekaa kertaa aberdeen angus. Noissa kuvissa olevat Vadelma ja Yesenia ovat puoliksi charolaisia.

Mikä teillä on rotuna?


Aatulan Äiskä; Kiitos! Kerron eteenpäin... ;)

Emot ovat söpöjä ja muistoja niistä on kertynyt niin paljon, että olenkin ajatellut kirjoittaa kirjan sitten joskus... ;)

Miituli kirjoitti...

Meillä on hereford-sonni ollu nyt 3vuotta. Ja emoja on pidetty vasta 4 vuotta ja kahdella emolla ja kolmella hieholla aloitettiin =D Käytännössä aloitettiin tyhjästä isännän kotitilalla jossa ei pellotkaan ollu sen kummemmin viljelyksessä. Mutta kaduttanu ei ole tämä homma ollenkaan ;) On ne vaan niin ihania möllyköitä!
-Miituli-

Jantiina kirjoitti...

Miituli; Samaltapa kuulostaa alkutaival kuin meilläkin :D Melkein tyhjästä aloitettiin silloin parikymmentä vuotta sitten Miehen kotitilalla. Ja arvaas olinko käynyt ennen navetassa.. joo, pikkutyttönä ovella kurkkimassa pari kertaa... =D Olen aina tykännyt kaikista eläimistä ja sillä tässä on jaksanut. Oikeassa olet; emot ovat aivan ihania mussukoita!! :)

Ninnu kirjoitti...

Ihania, hurmaavia ja suloista suloisempia teidän lehmät! Aivan ihania.

Jantiina kirjoitti...

Hei Ninnu! Kiitos kommentistasi! :) (Nyt vasta huomasin kommenttisi, kun kirjauduin sisään...)