torstai 12. maaliskuuta 2009

Kesää odotellessa

Tällä viikolla olen ravannut lääkärissä; verikokeissa ja vastaanotolla. Pitkään jatkunutta flunssaa tutkitaan. Kokeissa kaikki arvot olivat ok, lääkäriltä sain sitten allergialääkkeen reseptin. Syön antihistamiinia kuukauden ja mikäli se auttaa, aletaan tutkia mille mahdan olla allerginen... Kieltäydyn ehdottomasti olemasta tippaakaan allerginen millekään eläimelle!! Se nyt olisi maailman loppu! Joskus aikojen alussa sairastin yhden kokonaisen kesän flunssaa ja sain silloinkin lähetteen allergiatesteihin. Viskasin paperin roskiin ja unohdin koko asian, flunssakin parani aikanaan.

Huonepölyn olen jo kauan siten huomannut ärsyttävän muutakin kuin hermoja. Etenkin makuuhuoneen ilma on pakko pitää mahdollisimman pölyttömänä, mikäli ei halua herätä aamulla silmät vettä vuotaen ja nenä tukossa.. Talven sairastelu on kyllä aiheuttanut eräänlaisen noidankehän, kun on sairas ei jaksa kamalasti siivota ja kun ei jaksa kamalasti siivota niin on sairas... Olo on kuitenkin nyt huomattavasti parempi kuin esim. kuukausi sitten, mutta kuitenkin nuhainen ja väsynyt. Toivottavasti tämä nyt vain tästä tokenee!

Tilasto-opin tentti oli eilen ja uskon, että se meni läpi niin ettei minun ikuna kuuna päivänä tarvitse sitä enää päntätä! Kaikki siinä on ihan järkeenkäypää, mutta alakvartiilit, varianssit, estimoinnit ja Pearsonin korrelaatiokertoimet vain tunkevat kurkusta ulos...

Viikolla pistäydyin eräässä pienessä putiikissa ja bongasin sieltä ale-tavaroita. En ole mikään varsinainen ruusuromantikko, mutta nämä lähtivät mukaan; ruusuinen peltiastia ja -tuoli. Jälkimmäisen kiikutin välittömästi kasvihuoneeseen kesää odottelemaan (PIAN TÄNNE, PLEASE!!) ja sinne astiakin on menossa.

Kasvihuonetta ajatellen pitäisi hieman kylvää jotain... epäilen kyllä, että poikimarumban tohinassa kylvökset kuivuvat ja korventuvat kuoliaiksi.. Taidan kuitenkin kokeilla onneani paprikan kanssa, vaikka se ehkä olisi pitänyt kylvää jo viime kuussa. Paprikan taimia ei tahdo koskaan löytää valmiina mistään. Kurkut ja tomaatit ostan aina puutarhalta, mutta kesäkukkia voisi myös vähän kylvää. Ja sitten ei kun kesää odottelemaan :)´


8 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Onpas sievä tuoli ja purkki! Kyllä nyt kelpaa kasvihuoneella istuskella ; ).
Minä haen tänään sen pöytäarkun Oulusta,jeee...

Krisse kirjoitti...

Ihana tuoli ja purkki..
Minullakin samanlaisia oireita ja hengenahdistusta ja köhää vaikka flunssa on on ohi.
Pakko kai mennä lääkäriin uudemman kerran jos ei ala tokenemaan.
Minuakin pelottaa etten vaan ole allerginen kissoille ja koirille.
Olen allerginen hajusteille, kangasväreillea koboltille jo ennestään.

Hyvää viikonloppua.

Jantiina kirjoitti...

Kati; Kiitos! Onnittelut pöytäarkun johdosta, näemme varmaan siitä kuvia..?

Krisse; Kiitos! Kuulostaa siltä, että tänä talvena on ollut tosi pitkäkestoista flunssaa liikkeellä. Kannattaa tosiaan hoitaa itsensä kuntoon, ettei tule ikäviä jälkitauteja!

Mukavaa viikonloppua teille molemmille!

Anonyymi kirjoitti...

Eikös sitä sanota, että maalla kasvaneet/asuvat olisivat vähemmän allergisia kuin kaupunkilaiset? Itse olen allerginen siitepölylle ja heinäpaaleille(!), mutta en onneksi vielä millekään eläimille. Se olisikin tosi kurjaa!
Mukavaa viikonloppua sinulle!
Päivi

Elina kirjoitti...

Hei! Arpaonni suosi sinua blogini arvonnassa, laitathan yhteystietosi tulemaan niin laitan paketin postiin. :-)

Jantiina kirjoitti...

Päivi; Hyvin monet tuntuvat olevan allergisia siitepölylle. Se rajoittaa elämistä aikalailla! Ruoka-aineallergiat ovat ehkä hieman helpompia, kun vain tietää mitä missäkin ruuassa on...

Elina; Suurkiitokset! Laitan välittömästi postia tulemaan :)

Mukavaa viikkoa molemmille!!

Kati kirjoitti...

Käys kurkkaamassa!

Jantiina kirjoitti...

Kiitos Kati!!!! Kävin jo... :)