maanantai 3. marraskuuta 2008

Autoilua

Autonkatsastus-operaatio on tältä erää taas suoritettu. Joka kerta sitä pitää venyttää viimeiseen hetkeen ja joka kerta se on vastenmielistä - vaikka ei todellakaan pitäisi olla.. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että yksi parhaita asioita maailmassa on, että autot tarkastetaan kerran vuodessa! ..paitsi tietysti ne uudet, joissa ei yleensä vielä vikoja olekaan.

Omassani oli remontoitavaa; jo kesällä huomasin toisessa umpiossa kiven iskemän reiän! Yritin miettiä kaikenlaisia poppakonsteja asian korjaamiseksi, mutta eihän siihen auttanut muu kuin korjaamoreissu. Ja lasku tulee perästä... Ja vielä pitäisi investoida uudet talvirenkaat...argh!.. se huomattiin eilen, kun talvikumeja väännettiin alle. Ei auta vaikka toivoo, että autonomistajan kustannukseksi riittäisi se, kun lorottelee sikakallista bensaa tankkiin...

Nuorena haaveilin jatkuvasti urheiluautosta! Ferrari, Alfa Romeo, Maserati jne. Olisi ollut coolia omistaa auto, jolla olisi päässyt erittäin ripeästi paikasta A paikkaan B ja joka olisi ollut erittäin hyvännäköinen..

Nykyään auto on väline, jolla voi liikkua kohtalaisen ripeästi paikasta A paikkaan B, ja jonne mahtuu koiria ja koirien ruokia, taimia ja kukkamultaa, listoja ja maalipurkkeja ja jopa pienehköjä huonekaluja... Siihen pulaan auttaa tavallinen tylsä farkku!

Nykyään haaveilen vanhasta kunnon Volvo Duettista! Sinne mahtuisi aika lailla koiria ja koirien ruokia, melkein kokonainen puutarha ja isojakin huonekaluja... Tosin sillä ei ehkä kovin joutuisaan etene... ja mukavuudestakin saattaisi joutua tinkimään.. Mutta olisihan siinä nostalgiaa ja mielestäni se on myös kaunis!

7 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Hei!
Kiitos vierailusta meillä ja piristävästä kommentista! Toki ohjeen sai kopioida ja kokeilla piirakaa... Tuo autonkatsastus on "ryöstämistä", sillä niin kallista hommaa se on ja kuitenkin pakollista... Mukavaa alkanutta viikkoa!
-Minttu-

Nanna kirjoitti...

Onneksi autokatsastuksen monopoli purettiin ja yksityiset katsastuspaikat syntyi. Siellä ei olla enää suuria herroja, joiden luokse mennään apua anovan katseen kera, vaan sieltä saa jopa ystävällistä ja hyvää palveluakin.

Jantiina kirjoitti...

Minttu; Kokeilen viikonloppuna ohjettasi! Nimenomaan kallista on jo pelkästään katsastus!

Nanna; Tosi on! Ainoa lohtu koko asiassa ;) Muistan kyllä ne "entiset ajat"

Mukavaa viikkoa teille molemmille!!

Krisse kirjoitti...

Inhoan auton katsastamista. Onneksi on niin uusi auto että vasta yhden kerran on tarvinnut katsastaa ja senkin laitoin pojan tekmään.
Hyvää loppuviikkoa toivottaa Vaaralan Krisse

Jantiina kirjoitti...

Hei Krisse! Minä ennen pyörin katsastusmiehen mukana kiertelemässä autoani... mutta nyt jotenkin inhoan myös koko hommaa..

Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

Vuokko kirjoitti...

Voi, mitä nostalgiaa! Meillä oli kotonani juuri tuo volvo silloin,kun olin alle 10-vuotias, tosin muistot eivät ole mitään lämpimiä: takapenkillä ei talvisin tarennut kuin useampi peitto jalkojen päällä ja muut kyläläiset tais enempikin pitää perhettämme pilkkanaan auton vuoksi... :(

Jantiina kirjoitti...

Kiitos Vuokko kommentistasi! Auto on todella ihanan näköinen! Olenkin arvellut, että taitaisi kesäautona parempi olla... jos joskus voisi hankkia erikseen kesä- ja talviauton.. ;) Kyläläiset eivät kyllä ole osanneet arvostaa sitä!