maanantai 17. marraskuuta 2008

Projekti

Taas minä tein sen! Viimeiset pari viikkoa olen intoa puhkuen hyökännyt jokaisen vapaan hetken tullen opintojeni kimppuun vannoen, että kaikki muu saa jäädä hamaan tulevaisuuteen. Nyt sitten käytin tämän hirmuisen tarmonpuuskani kirjahyllyjen ja kirjojen roudaamiseen yläkertaan... kun alkoivat haitata pirtin seinustalla.. Ovat kylläkin haitanneet siellä jo puolitoista vuotta! Mielestäni kirjahyllyt eivät kuulu yli satavuotiaan talon pirttiin.

Niin sitten Pojan kanssa puskimme kaksi kappaletta tonnin painoisia kirjahyllyjä yläkertaan. Hikihän siinä irtosi, ainakin minulta. Poika ei kyllä näyttänyt olevan moksiskaan, ikäänkuin olisi jokapäiväistä hommaa tällainen isompien mööpeleiden siirtely. Ennen minä olin se suuri, voimakas ja viisas äiti.. nyt on kyllä alkanut vahvasti tuntua siltä, että olen pieni, heiveröinen ja vähän tyhmäkin...

Kun hyllyt oli saatu ylös, alkoi kirjojen juoksuttaminen... 452 kappaletta kirjoja; vanhoja ja uusia, luettuja ja lukematta jääneitä, kissa-, koira- ja hevoskirjoja, tositarinoita ja keksittyjä, hauskoja kirjoja ja dekkareita, Peter Maylea ja Liza Marklundia, psykologiaa ja astrologiaa...

Kaikki kirjat, jotka elämäni varrella olen käsiini saanut, olen myös säilyttänyt.. Näiden muuttaneiden lisäksi on tietysti keitto-, puutarha- ja sisustuskirjat. Keittokirjojakin on aika kunnioitettava määrä, niin että vieraampi voisi erheellisesti luulla huippukokin täällä hääräilevän.. Puutarha- ja sisustuskirjoihin on ihana uppoutua, lukemattomia ideoita niistä kyllä on tullut hyödynnettyäkin.

Kirjahyllyt ja kirjat ovat nyt sitten makkarissa, nätisti vierekkäin. Ei tosiaankaan paras mahdollinen paikka, mutta ainoa vaihtoehto tällä hetkellä. Sain heittää hyvästit idealleni huoneesta, jossa olisi vain sänky ja pari yöpöytää... En tässä vaiheessa tohtinut alkaa suunnitella uuden huoneen rakentamista yläkertaan, ja sitäpaitsi siitä olisi suurella todennäköisyydellä noussut voimakas vastalauseiden myrsky.. Muita tärkeämpiä rakennusprojekteja on mielessä muhimassa, pakko säästää voimavarat niihin.. ;)

Nyt taas lepuutetaan istuma- ja jalkalihaksia ja opiskellaan ahkerasti.9 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Kuulostaa huimalta projektilta. Nyt on onnittelujen paikka!

Tsemppiä opiskeluun!

Anonyymi kirjoitti...

Sorry, tiiät kyllä kuka. Hyvä, että homma tuli valmiiksi ja opiskeluintoja!

Jantiina kirjoitti...

Ilona; Kiitos! Kiitos! :)

Anonyymi; En kyllä olisi heti arvannut, mutta nyt tiedän... Kiitos!

Krisse kirjoitti...

Kirjat ovat ihania, olisipa vaan yksi ylimääräinen huone kirjastoksi..

Jantiina kirjoitti...

Hei Krisse! Sanos muuta... Näen jo sieluni silmin; mukava tuoli, kaunis jalkalamppu ja paaaljon kirjoja... ;)

Johanna kirjoitti...

Oma kirjasto, kirjahuone, kirjasali.. olisipa siinä ylellisyyttä!

Jantiina kirjoitti...

Johanna; Olen täysin samaa mieltä! :)

Nanna kirjoitti...

Hei tuohan kuulostaa jo mitä parhaimmalta hyötyliikunnaltakin!
Hyvää jälkeäkin varmasti syntyi.

Jantiina kirjoitti...

Nanna; Näin on, suosittelen! Huvi ja hyöty samalla kertaa.. ;) Meidän makkari ei niin suuren suuri ole, mutta kun kirjahyllyt tulivat sinne, huone ikäänkuin isoni...?! Ihmeellinen efekti!