sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Syksy ja tunnustus


Blogipäivitykset näyttävät menneen mallille talvi – kevät – kesä – syksy… aikaa on taas edellisestä päivityksestä vierähtänyt! Helteinen kesä päättyi ihan yhtäkkiä ja koleat, sateiset syysilmat saapuivat… Onneksi viime viikkoina on ollut taas lämmintä ja aurinkoista. Muutamana päivänä olen käynyt mustikassa Neiti Karvapään ja Mister Duracellin kanssa. Näiden marjastuskavereiden kanssa
vain meinaavat käämit välillä kärytä… Pienempi on erikoistunut kaivauksiin, ja harjoittaa sitä aina juuri siinä paikassa, missä poimin marjoja. Isompi tarkkailee ympäristöä ja istua töröttää mahdollisimman lähellä minua. Välillä molemmat ryntäävät keppi hampaissa mustikkamättäiden ylitse vaaratilanteita aiheuttaen ja varisuttaen kaikki marjat maahan… ARGH! Mutta, kuten kaikki lemmikkien omistajat tietävät; pinna kykenee näiden kohdalla venymään äärimmäisyyksiin ;)Emot ja vasikat ovat kotiutuneet rannoilta ja käyskentelevät kotilaitumella yhtenä laumana. Piakkoin koittaa vasikoiden vieroitus (voi sitäkin!) ja emojen tiineystarkastus. Toivon mukaan kaikki ovat kantavia! Paria vihamielistä mammaa odottaa kyyti viimeiselle matkalle, Aina-hieho alkoi jostakin kumman syystä vihoitella erityisesti minulle. Muutama päivä sitten kohtasin tämän laitumella ja sama kauna oli tallella… Poikima-aikana on aina vaaroja tarjolla, kun emot puolustavat vastasyntyneitä vasikoitaan, ketään erityisen vihamielistä ei halua enää laumassa säilyttää.Josefiina, 15v kuuluu niihin, jotka toivottavasti ovat luonamme ikuisesti!..kuten myös Johanna, 15v ja tytär Hanne!Joku taitaa olla luvattomilla teillä…Myös he ovat palanneet laitumelta tarhaan;
Jokin aika sitten sain Karjakolta oheisen tunnustuksen! Isot kiitokset hänelle tästä!!! Tunnustuksen saajan on kerrottava itsestään seitsemän asiaa.

Minusta kertovat asiat;

1. Elämää ilman eläimiä en voisi kuvitellakaan! Ne ovat lasten ohella tärkein asia!

2. En ehdi / tahdo kyläillä oikeastaan koskaan… Minulla on muutama hyvä ystävä, jotka ovat tärkeitä. Heidän kanssaan käyn joskus teellä/kahvilla, shoppailemassa, messuilla, näyttelyissä, reissussa…

3. Tv:tä katson hyvin harvoin, ja vain sellaisia ohjelmia, jotka kiinnostavat oikeasti. Nyt näkyy alkaneen Beck, jonka myöhemmät jaksot ovat hyviä. Ehkä tulee katsottua… Sisustus- ja puutarhaohjelmia katsoin ennen, vähään aikaan eivät nekään ole enää kiinnostaneet.

4. Kaikenlainen epäoikeudenmukaisuus, etenkin eläimiä kohtaan saa minut raivon valtaan. Erään testin mukaan minusta olisikin tullut hyvä asianajaja Ehkä siksi katson joskus Roperin lakiasiaintoimistoa ;)

5. Teen kaikkeni, että tulevan talven aikana saan ”sata vuotta” kestäneet opintoni päätökseen

6. Haluan vielä opiskella uuden kielen, tänä syksynä opiskelun aloittaminen ei sattuneesta syystä onnistunut, ensi syksynä sitten toivottavasti

7. Olen myöhässä jatkuvasti; aina ja joka paikasta! Kellot ovat puoli tuntia edellä, jos se niin kuin jotenkin auttaisi joutumaan… Yritys on aina kova ja joskus se sattuu onnistumaankin. Silloin ilahdutan veljeäni soittamalla ja kertomalla, että olin ETUAJASSA!

Olen todella vähän seuraillut blogeja, joten en jaa tätä tunnustusta nyt kenellekään. Toivon, että ne jotka vielä viitsivät blogissani vierailla, ottaisivat sen tästä mukaansa!

Kauniita, syksyisiä päiviä kaikille!

5 kommenttia:

tia kirjoitti...

Ihanaa taas katsella näistä sinun kavereistasi kuvia ja lukea kuulumisia. Niin se kylmä tuli yhtä äkkisään kuin keväällä lämmin, niillä taitaa olla uusi nappula kierrettävänä eivätkä osaa vielä sitä säätää oikein ;-) Hyvää syksyä sinne.

minnamari kirjoitti...

Oikein kiva blogi!! Ihana nähdä Suomen luontoa ja luontokappaleita - hassut hauvat, rapsutuksia niille ;)! Terkkuja Reinin varrelta viininviljelysalueelta Saksasta.

Jantiina kirjoitti...

Tia; Kiitos kommentistasi :) Hyvää syksyä myös sinulle!

Minnamari; Kiitos :) Rapsutukset menivät perille! Ah, asuinpaikkasi kuulostaa ihanalta seudulta... Mukavaa syksyä sinulle!

Taina kirjoitti...

Moikka,täällähän näyttää olevan hieno blogi,niin eläinpitoinen,Ah,minä tykkään hevosista,ihania kuvia niistä♥,tulen uudelleen.Tervetuloa myös blogissani käymään!

Jantiina kirjoitti...

Kiitos Tansku! :) Olipa iloinen yllätys, kun pitkästä aikaa piipahdin tänne katsomaan.