perjantai 2. lokakuuta 2009

Reippaana susirajallaPakko uskoa, että kesä on tällä erää lopullisesti ohi. Eilen aamulla auton ikkunoista sai raaputtaa paksun kerroksen jäätä ja tiet olivat paikoitellen epämääräisen liukkaan näköisiä. Tällä hetkellä mittari näyttää -4 astetta! Siis MIINUS neljä!! HRRRR... nyt se alkaa... jotenkin on seuraavaan kevääseen ja kesään taas vain selvittävä.. =(

Sateenkaaria ja perhosia odotellessa tässä voi ihan hyvin opiskella... Ja sitä olenkin viime viikot ja päivät ahkerasti harrastanut. Lopultakin on iskenyt päälle hirmuinen taistelutahto ja valmistakin on jo tullut. Käsittämätöntä, miten voi kurssi jäädä jostakin pienestä suorituksesta roikkumaan!! Uusia kursseja on myös koko ajan menossa ja olen suorastaan ylittänyt itseni palauttamalla tehtävät ihan ajoissa! En voi lakata ihmettelemästä tarmoani :D ..toivon vain sen kestävän opiskelun loppuun saakka.

Nykyään luonnonvara-alan oppilaitoksiin täytyy kerätä kasveja, on koottava metsäkasvi- ja rikkakasviherbaario. Pidän kasveista ja tunnistan niitä uskomattoman määrän, mutta se kerääminen.... Eipä ole vaikea arvata kuka täällä syys-lokakuussa koluaa silmä kourassa metsiä ja pellonpientareita... Kesä meni niin pian ja mukavasti, että noin tylsään hommaan ei ollut aikaa. Muutamia kasveja sain vaivoin nyhdettyä, niistäkin joku unohtui auton penkille, joku kuistille... joku, joka oli jo päätynyt sanomalehden väliin, katosi kun kesävieras oli lukenut lehteä... mahtoiko hänkin kerätä kasveja..? Jonkin verran sain kasveja ihan oikeasti kerättyä ja hyvä kaveri on kiikuttanut niitä minulle myös. On ilmeisesti nähnyt tilanteen toivottomuuden... Joka tapauksessa metsäkasvikansio on luovutettu arvosteltavaksi ja rikkakasvit olen luvannut toimittaa ensi tiistaina. Viikon kuluttua ei siis toivottavasti tarvitse hätäillä, josko aamulla on lumi maassa.

Muutama viikko sitten oli paikallisessa sanomalehdessä uutinen kolmen suden laumasta, joka oli nähty kymmenen kilometrin päässä meidän pihastamme! Siis KYMMENEN!!! Se nyt ei susihukkaselle ole matka eikä mikään loikkia tänne! Meidän pihaamme! Ja navetan nurkalle! Muutenkin on kuulunut huhuja lähistöllä liikkuvista susista, yksi oli jopa nähty syömässä lampaan raatoa tien poskessa... Onhan noita susia tuntunut olevan ennenkin näillä main, mutta aina se tieto vain pysäyttää. Missä ihmeen korvessa tässä asutaan? Isompaan kaupunkiin on vajaan tunnin ajomatka ja se on vielä pohjoisempana kuin me.. En voi olla ajattelematta huhua, jonka mukaan eräs susi-mies olisi niitä näille nurkille rahdannut... Who knows...? En myöskään voi kamalasti ihmetellä, että eräällä paikkakunnalla muutama vuosi sitten oli pantasusi joutunut jokeen (toivottavasti kuitenkin valmiiksi kuolleena).. Sudet toki kuuluvat Suomen luontoon, mutta pysykööt korvessa, jossa eivät ole ihmisten ja kotieläinten vaarana.

Helsinki-reissulla oli puhetta pääkaupungissa riehuvista villi-pupuista. Ovat kamala riesa ihmisille. Toisaalta kyllä ymmärrän, ottaisi minuakin päähän jos lauma pikkupupuja kävisi tuhoamassa istutukseni ..toisaalta huvittaa koko hysteria. Hesalaisten ei ainakaan tarvitse pelätä pupujen syövän koiria tai ihmisiä. Ja minulle on turha tulla selittämään, että ei susi ihmisen päälle käy. En tosiaan jää tuolta kuulumisia kyselemään, jos lenkkipolulla kohdataan! Vaikka luotan Neiti Karvapäähän kuin kallioon, se taatusti puolustaa minua hädässä, on susi kuitenkin eri asia. Tilanne mahtaisi olla toisinpäin; minä hyökkäisin suden kimppuun, kun se yrittäisi syödä Neiti Karvapäätä ... ja miten siinäkin sitten kävisi... =O

10 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Täällä myös on susia liikkunut, nyt on ollutkin vähän hiljaisempaa. Mutta kyllä viime keväänä niistä on puhuttu viimeksi. Yleensä syksyisinhän nuo jutut taas mieleen tulevat. Meilläkin kun nuo ankat ovat pihassa ihan vapaana. Vajaan 10 km:n päässä asuvilta tuttavilta oli sudet vieneet ankkoja pihasta ja monta :(

Hanna kirjoitti...

Itse keräsin kasvion kymmenisen vuotta sitten. Muuten se oli kyllä kivaa, mutta se kuivattaminen... Ja kyllä, paljon niitä kasveja myös hukkui-hävisi-homehtui-unohtui!

Mulla oli tarkoitus kerätä valokuva-kasvio mökkeröisen ympäristöstä (siellä on mielettömän laaja kasvilajisto!), mutta tekemättähän sekin jäi, vaikka olisi tarvinnut vain valokuvata ja listata koneelle. Ensi kesänä sitten. Ehkä =)

Meilläpäin ei ole nyt tainnut olla susihavaintoja, mutta ilveksiä on reippaanlaisesti. Ja mökkeröisen viereisestä metsänreunbasta on bongattu karhun jäljet, Kääk!!

tia kirjoitti...

Kyllä se kesä on auttamattomasti ohi, olisin minä sitä lämmintä vielä niin mielelläni pitänyt. Hienoa että opinnot sujuvat hyvin.
Susia ei meillä täällä onneksi ole.

Kati kirjoitti...

Tsemppiä opiskelijalle! Nyt on neulomuksia pakattu kuoreen ja postitan ne heti kun saan jompaan kumpaan autoon talvirenkaat alle. Täällä tulee lunta ja urakalla tuleekin! Sushukkia löytyy täältäkin. Monetkohan jäljet pääsee taas itsekin näkemään. Yhdet kun bongasin viime kevättalvella kohtuu läheltä... Onneksi ne yleensä väistävät ihmisiä.

Jantiina kirjoitti...

Kesäkukka; Sudet ovat petoja, siitä ei pääse mihinkään... ja ruokaa hankkivat tottakai sieltä missä sitä on tarjolla. Tosi kurjaa, että tulevat niin lähelle ihmisten asumuksia! Toivottavasti ankkanne saavat olla rauhassa!

Maatiaiselämää; Kasvit ovat ihania ja itsekin olen niistä ihan oikeasti kiinnostunut. Jos näen jonkun oudon, niin yleensä otan selvää, että mikä se on. Mutta tuollaista se herbaarion tekeminen oli minullakin... :D Tiistaina vein rikkakasvikansion ja tänään tuli opelta kehut sp:ssa, kun "oli niin huolella tehty.." Tietäisipä vain, mitä se oli.. :D

Täällä liikkui viime talvena myös ilves. Sitä ei niin helposti petoeläimeksi miellä, vaikka sitähän sekin on... Karhuja täällä myös toisinaan kulkee. Joku näkee joskus jälkiä, itse en onneksi ole niihin törmännyt..

Tia; Kiitos! Täällä oli eilen aamulla maa valkoisena, onneksi lumi ja sohjo vielä suli pois!!!

Kati; Kiitos! Ja kiitos paketista, se tuli eilen! IHANAT!!! Minä en halua bongata yksiäkään suden jälkiä... =O

Kati kirjoitti...

Haastetta pukkaa, käys kurkkaan!

Marge kirjoitti...

;D Hauskasti kerroit ja totta turiset, kyllä sudet kuuluvat Suomen luontoon, mutta ei kuitenkaan ihmisasumusten lähelle...

Oikein paljon tsemppiä opiskeluun, olet ollut tosi ahkera!!:))

Jantiina kirjoitti...

Kiitos Marge! :) ..täällä pakerretaan nyt jalostus-asioita..

Anonyymi kirjoitti...

Tänne eksyin monen mutkan kautta. =) Tuota kaupunkia vaan pohdin ja kerta Pohjanmaalta olet, niin Oulu se vissiin on? =D Utelias kun olen, koirien ja hevosten omistaja myös. ;)

Jantiina kirjoitti...

Mukava kun löysit :) ..ja Ouluhan se :)