lauantai 1. elokuuta 2009

Puutarhassa tapahtuu

Olen ihan onskuna siitä, että aikataulu on lopultakin antanut myöten puuhastella pihapiirissä! :) Keskeneräistä pergolaa on kunnostettu (esittelen sitä, kunhan on saatu hieman enemmän aikaan) ja hyötypuutarhassa on edistytty myös. Ystävän kanssa siistittiin omena- ja kirsikkapuiden, sekä marjapensaiden juuristo-alue, paikalle levitettiin sanomalehdet, jotka kasteltiin ja niiden päälle kipattiin haketta. Rikkaruohoista ei nyt pitäisi olla vaaraa muutamaan vuoteen. Kun hake tummuu ajan myötä, se on ihan hyvän näköinen kate, eikä tuo nyt niin kamala ole tuollaisenaankaan ..ainakin huomattavasti parempi kuin rehottavat rikkaruohot ;) Sanomalehdet ovat tässä vaiheessa ilmaisia ja tulevat hyötykäytetyksi, ja kun itsellä on hakelämmitys, myös hake on melkein ilmaista :)

Suunnilleen samalla tavalla olen perustanut kukkapenkin. Nurmikon päälle paksu kerros sanomalehtiä ja siihen multa, johon kasvit istutetaan. Sanomalehti on hyvä "juurimatto", sillä näin perustetun kukkapenkin alle rikkaruohot maatuvat täysin. Menetelmä on myös helppo, ei tarvitse kaivaa nurmikerrosta pois ja lisäksi kasvit viihtyvät kohopenkissä. Kokemukseni ihan oikeista juurimatoista ei kamalan hyvä ole. Lienevätkö sitten olleet jotain sekundaa ko. juurimatot, sillä alta aikayksikön rikkaruohot tunkivat esiin..


Ystävä levittää sanomalehtiä kirsikkapuun juurille;Mitään ei tapahdu ilman puutarhurin pikku apulaisia;


Hake märkien lehtien päälle;

"Jaahas, että tällaista..";

4 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Pitääkö lehdet rikkikset poissa...?

Vekarus kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Samaa mieltä juurimatoista, meillä on niitä koristesoran alla ja ovat ihan onnettomia...

Pellon pientareella kirjoitti...

Mukavia kuvia, ja kiitos vinkeistä!

Jantiina kirjoitti...

Krisse; Rikkaruohojen pitäisi pysyä pois 3-5 vuotta, kunhan laittaa lehtiä tarpeeksi paksun kerroksen. Katteen alla en ole ennen niitä käyttänyt, mutta uskon menetelmään! Laitoimme marjapensaiden alustoihin tosi paksun kerroksen, sillä sieltä kasvoi nokkosta.

Vekarus; Kiitos! :) Lisäksi ne maksavat...

Pellon pientareella; Kiitos! ..ja ole hyvä :)