torstai 6. elokuuta 2009

Lomapäiviä

Työntäyteisen, epämääräisen alkukesän jälkeen on riittänyt aurinkoa, hellettä ja mukavia asioita. Kun maalaistalossa kesä on kiireistä aikaa, ei pitkille lomamatkoille juurikaan ehdi. Lasten ollessa pieniä yritettiin aina kuitenkin jotain järjestää, mutta vuosi vuodelta huomaan tulevani yhä laiskemmaksi lähtemään kesällä yhtikäs minnekään. Päivän - parin reissut ovat ihan sopivia, ne eivät yleensä edes vaadi hirmuista organisointia. Toisaalta olen kyllä käynyt nukkumassa vuorokauden kestäneellä risteilyllä, kun olin valvonut lähtöä edeltävän yön ja järjestellyt asioita, niin että yleensä edes pääsin lähtemään. Ei ehkä kamalasti olisi muuten haitannut, mutta risteilyllä oli työhön liittyvää luennointia alansa gurun toimesta... ja meikäläinen torkkui suurimman osan ajasta. Eipä matkasta paljon muuta hyötyä ollut, kuin että palasin kohtalaisen levänneenä kotiin...

Eräänä lauantaina olin Tytön ja erään ystävän kanssa seuraamassa lännenratsastuskilpailua. Ratsukoiden työskentelyä oli mielenkiintoista seurata ja hevoset olivat aivan ihania! Tahtoo yhden inkkari-appaloosan ..ja hyvä olisi oppia ratsastamaankin...! :) Tässä kilpailulajissa matkitaan karjapaimenen työskentelyä, ratsastaja mm. avaa portteja hevosen selästä käsin. Hevosen on toimittava kuin ajatus, sillä oikeassa työskentelytilanteessa ratsastaja joutuu keskittymään täysin työhönsä. Esitys oli maneesissa, joten kuvista tuli vähän kehnoja.
Eräänä toisena päivänä ajelimme toisen ystävän kanssa ja kohtasimme Katin lampaat, harmi vain kun Kati itse oli töissä.. Tuon toffeeturkin olisimme napanneet mukaan, jos talonväkeä ei olisi ollut paikalla ;) Ja söpöjä olivat kyllä toisetkin, niin että olisimme voineet ottaa vaikka kaikki neljä! :)Toisessa paikassa tapasimme hurmaavan heppa-vanhuksen, ja kaveri pääsi ratsastamaankin. Ikää herralla on 21 vuotta, mikä ei suomenhevoselle ole kummoinenkaan ikä, sillä ne voivat elää jopa yli 30-vuotiaiksi.

Poikkesimme myös taloon jossa näimme kaksi Sao Miguelin filaa eli Azorien karjakoiraa. En ole aikaisemmin nähnyt rotua livenä, sillä niitä on todella vähän Suomessa. Täytyy myöntää, että kunnioitusta herättävän näköisiä olivat! Ja kun isäntä vielä varoitti, ettei sormia kannata heilutella näkösällä, sillä koira voi napata kiinni... joku piti kädet lujasti taskuissa ..ja nyrkissä sielläkin! Mistä johtuen kuvat jäivät ottamatta... ;) Kaverini on suunnitellut karjakoiran hankkimista, sillä hyvin koulutettuna siitä olisi todella paljon apua. Eläinten siirrot sujuisivat vaivattomammin ja sonnikarsinaan voisi mennä turvallisin mielin, kun koira pitäisi eläimet loitolla. Itse en innostunut kyseisen rodun hankkimisesta, koska tiedän omat rajalliset taitoni koiran kouluttamisessa... ja haluan myös pitää kaikki kymmenen sormeani ;)

5 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Mukava kesäpostaus meiningistä :). Eläimet ovat kyllä niin ihania, tuo toffeeturkki varsinkin tosiaan. Ja tuo heppa, huoh, kuin nuori vielä olisi. Lännenratsastus kuulostaa mielenkiintoiselta. Tuollainen koira tosiaan vaatii osaavat otteet, mutta koira perinteisessä työssään pitää onnellisena varmasti sekä koiran että isännän/emännän.

Jantiina kirjoitti...

Kiitos Pellon pientareella! :) Mitäpä olisi elämä ilman eläimiä, omia tai toisten :) Itse opettelin vuosi sitten lännenratsastuksen alkeita, sitten se jäi... nyt pitäisi aloittaa uudelleen. Karjakoirasta on iso apu maatilalla, kunhan sen osaa kouluttaa kunnolla tehtäväänsä. Tämä oma Karvapää on hyvä ovikello ja vahti :)

tia kirjoitti...

Eihän sitä varmaan montaa kertaa jaksaisi lähteä lomailemaan jos yötkin on valvottava että saa kaikki kuntoon ennen lomaa.

Ihania kuvia taas eläimistä hieno heppavanhus, tai oliko tuo vanhus ollenkaan niin virkeän näköinen on.

Hanna kirjoitti...

Ensi vierailulla täällä. Mukavan oloinen blogi sinulla ja kauniita kesäisiä kuvia. Ihania nuo lampaat.

Jantiina kirjoitti...

Tia; Yleensä aina joutuu tekemään erinäisiä järjestelyjä, kun lähtee jonnekin. Jos ei ehdi päivällä niin sitten yöllä... Taidan olla muutenkin "yötyöläinen", silloin saa rauhassa puuhailla.. :)
Heppa oli todella ihana ja pirteä!

Hanna; Kiitos ja tervetuloa! Kerron Katille terveiset lampaista. Mukava saada uusia vieraita :)