lauantai 17. lokakuuta 2009

Aistihaaste


Haasteeseen liittyen;

1. Laita tunnus blogiisi

2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt

3. Linkitä blogiin, josta sait tunnuksen

4. Listaa viisi aistia ja kerro, mitä ne merkitsevät sinulle

5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti


Sain oheisen haasteen Katilta Kiitos! :)


1. Ehkä kaikista tärkein aisti on näkö. Se tarkoittaa, että voin lukea ja kirjoittaa, nähdä syksyn lämpimät värit, talven valkoisen kirkkauden, kevään orastavan vihreän sekä kesäpäivänä ilman väreilevän meren yllä. Voin myös nähdä koirien kirmaavan metsässä, kissojen nukkuvan käpälät väpättäen, unta nähden. Voin nähdä hevosten kyhnyttävän toisiaan ja emojen hoitavan vastasyntynyttä vasikkaansa.

2. Tunto-aistin avulla voin kokea koirien pehmeän-karhean turkin ja kostean, viileän kirsun. Voin silittää kissojen silkkistä karvaa ja tuntea käsissäni hevosten karheat harjajouhet ja poskellani samettisen turvan ja lämpimän hengityksen. Keväällä, kun istutan jotain uutta, voin tuntea sormissani kostean mullan. Kesäisellä merenrannalla auringon lämmittämä hiekka jalkapohjien alla tuntuu taivaalliselta. Tunto-aisti on todella tärkeä!

3. Haju-aisti merkitsee myös paljon. Ensimmäisenä tulevat mieleen meren ja metsän tuoksu, sekä kevään tuoksu ja kypsyvien hedelmien tuoksu syksyllä. Tuoksukynttilöitä löytyy kotona joka huoneesta; vaniljaa, kookosta... niillä voi terapoida itseään. Kaikista tuoksuista ihanin on kuitenkin kissan tassunpohjien tuoksu, kuin lämmintä pehmeää nahkaa... Kauan sitten minulla oli afgaaninvinttikoira Rufus, joka oli ns. tuoksuafgaani. Kun Rufus oli erityisen tyytyväinen, ohimolla olevasta rauhasesta erittyi ihanan makeaa myskin tuoksua. Myös Janni Petterssonillamme oli sama ominaisuus, vaikka olikin aito monirotuinen. Neiti Karvapää tuoksuu erityisen miellyttävälle yleensä vain silloin, kun on vasta pesty...

4. Ilman kuulo-aistia ei voisi nauttia ensimmäisestä kuovin huudosta keväisellä pellolla tai joutsenten matalasta ääntelystä niiden valmistautuessa muuttomatkalle. Musiikin kuuntelu lepuuttaa hermoja tai antaa potkua siivoukseen.

5. Maku-aistista tulee ensimmäisenä ..ja ainoana mieleen suklaa :) Mikä voisikaan olla parempaa, kuin pehmeä, sopivan makea, pähkinäinen suklaa... tai jäätelö suklaakastikkeen kera... lämmin kaakao..


Heitän haasteen Inarille, Margelle, Sarille, Tirlittalle ja Kesäkukalle. Toivottavasti ottavat vastaan! Ihmisillä voi olla niin erilaisia aistielämyksiä...

2 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Kiitos haasteesta! :)
Odottelemassa on toinenkin, yritän vastata niihin mahd.pian. ;)

Marge kirjoitti...

Kiitos haasteesta;) Otettu vastaan!;D Montaa samaa löysin sinun kertomastasi kuin itsekin koen...;)
Nyt menen lukemaan blogiasi lisää...:)