perjantai 5. kesäkuuta 2009

Tv-kaappi

Täällä samat hässäkät jatkuvat... VIELÄKIN... HUOH! HUOH! HUOH!...ei jaksaisi enää YHTÄÄN!! Väsyttää, palelee, silmiä kirvelee, ajatus tökkii... Navettapäivystyksiä päivällä ja yöllä, yöllä ja päivällä, yötäpäivää... Eräänäkin iltana kuljin vahtimassa hiehoa, joka täpisteli sen näköisenä, että poikiminen on käsillä... Puolen yön aikaan se poiki ja vielä puoli tuntia tilannetta tarkkailtuani ajattelin vetäytyä yöpuulle.. Kiersin tarkistamassa porukkaa ja eiköhän toinen hieho ole poikimassa! Voihan venäjä!!! Ei sitten auttanut muu, kuin seurata sekin homma loppuun saakka. Loppuvaiheessa menin avuksi ja sain vetää vasikkaa tosissani, tuntui jo että väsyneet yläraajani irtoavat paikoiltaan... Kello oli puoli neljä aamuyöllä, kun viimein kömmin nukkumaan.. Koska miehet ovat jo kovasti peltohommissa, olen lisännyt omia yövuorojani helpottaakseni heidän työtaakkaansa.

Viikon kuluttua emoja ja vasikoita siirretään jo rantalaitumille. Osa porukasta jää kotiin, nuoret tytöt Ykä Yömyssy-sulhonsa kanssa omalle laitumelleen ja vanhempia mammoja tien toiselle puolelle omalle laitumelle. Poikimattomat (luoja! jos niitä vielä silloinkin on..) ja ne emot, joilla on alle viikon ikäinen vasikka, jäävät sisälle. Sitten alkaa ravaaminen rantalaitumilla... Sata kertaa mieluummin kaikki eläimet saisivat laiduntaa kotinurkilla, koska niitä on täällä huomattavasti helpompi valvoa. Talven aikana tarvitaan kuitenkin rehua sellainen määrä, että rantalaitumet ovat tarpeen.

Viikon verran on ollut hirmuisen tuulista ja kylmää. Pihahommatkaan eivät ole oikein edistyneet. Puutarhalla on käyty pari reissua ja kaikenlaista yrttiä, kesäkukkaa ja perennaa odottaa istuttamista. Kasvihuoneeseen ei ole ollut vielä mitään asiaa... pari ikkunaa on rikkoutunut talven aikana, uudet odottavat asentamista... Ison perennapenkin sain käytyä läpi jossakin vaiheessa, perkasin ja lisäsin uutta multaa. Rinnepenkki ja yrttipenkki ovat kaameassa kunnossa.. Yrttipenkki pitäisi itse asiassa siirtää kasvihuoneen seinustalta pois, sillä lipstikka ja pari muuta kasvavat niin kookkaiksi, että pimentävät koko kasvihuoneen. Yrttien tilalle olen ajatellut laittaa mansikkaa, sillä paikka on oikein lämmin ja aurinkoinen.

Pihanavetalla on käytössä pienkuormaaja, jolla eläimille jaetaan rehut, koska apevaunun kanssa sinne ei mahdu. Itse en tykkää koko härvelistä ja en ole koskaan edes opetellut sitä käyttämään, mutta nyt tilanteeseen tulee muutos! Olen päättänyt opetella ajamaan ja kuormaamaan sillä ja laittaa vauhtia pihahommiin! En enää jaksa / ehdi kaivella lapiolla ja kärrätä multaa kottikärryillä! ..saatika sitten odotella apua!!

Eilen vietettiin naapurissa Tytön synttäreitä ja huhtikuun lopulla oli Vanhemman pojan synttäritkin... Tulee näköjään kirjoiteltua vain kissojen ja koirien päivistä... Kyllä meillä ihmisetkin huomioidaan! ;) Ensi kuussa seuraavan kerran, silloin vanhenee Nuorempi Poika.

Eilen myös hyvä ystäväni Kati kävi kyläilemässä kälynsä ja lasten kanssa. Se oli oikea yllärivierailu ja aiheutti pienoista säpinää hetkeä ennen... Ehdin imuroida ja roudata pahimmat kasat pois näkyvistä... kas, kun olikin jäänyt huusholli vähän hunningolle.. ;) Iloinen pärpätystuokio katkaisi mukavasti tämän totiseksi käyneen aherruksen. Kiitos siitä Katille ja kumppaneille! :)

Jossakin vaiheessa olen saanut maalattua hankkimani tv-kaapin, jonka löysin täältä. Se ei ole ihan sellainen, kuin olin ajatellut... mutta aika hyvä kuitenkin. Yläosassa oli väliseinä ja hyllyt, ne otin pois. Toisen oven sisäreunan sisäpuolelle pitää vielä ruuvata lista, joka peittää väliseinän jättämän raon. Veli sahasi yläosan taustalevyyn vähän aukkoa telkkarin takia ja minä jukersin puukolla alaosan taustalevyyn reiän oheishärpäkkeiden johtoja varten. Kaapin kermanvaalea maalipinta oli hyvä, mutta pitihän se maalata omaksi ;) Nyt se on Kasteen-sävyinen (Uula-tuotteen maali no 1006). En voi olla ylistämättä Uula-tuotteen lattiamaalia, se on IHANAA! Helppoa maalata ja sillä tulee kaunis silkinhimmeä pinta! Aikaisemmin käytin kalusteisiin hyytelömäistä Empire-maalia, mikä sekin on tietysti ihan hyvä maali.
6 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Kiitos vaan itsellesi, hauskaa oli. Istuttelin illalla pensaiden oksia purkkeihin ja kello oli jotain 23,35. Ulkona oli sairaan kylmä, mutta kun päässä pyöri miljoona asiaa ja oli rauhaton olo, päädyin pihalle hommiin... Ruusuja en kuitenkaan ehtinyt istuttaa. Ehkä huomenna. Tosin huomenna pitää lähteä ostoksille etsimään siistejä työkamppeita. Kotirievuissa ei töihin tahdo lähteä hän. Keskiviikkona alkaa työt ja loppuvat elokuun vika päivä.

Kaunis kaappi kuvassa kuten livenä ja maalipinta hieno! Mulla naulakkoprojekti on aloittamatta ja taitaa aloitus siirtyä edelleen töiden ja juhlien takia. Vaan kerkiäähän sitä!

Marge kirjoitti...

Voi, kyllä sinua siellä "viedään"!
Toivottovasti kohta helpottaa lehmien kanssa!!

Tv-kaappisi on tosi kaunis!!! Maalin värikin on ihana!

Täälläkin on montaa projektia, mutta aikansa kutakin ja jos jotain ei ehdi/jaksa niin ensi vuonna jatkuu...;)

Toivotaan, että kesä saapuu pian uudelleen!

Vekarus kirjoitti...

Voimia sinulle! Rankalta kuulostaa!

Aivan ihana kaappi!

Pellon pientareella kirjoitti...

Kyllä siellä puuhaa riittää, onneksi tuntuu riittävän vielä energiaakin :). Minäkin haluaisin juuri nyt pienkuormaajan pihalleni ajettavaksi! Saisi pihaa kuntoon, iso remontti sille pitäisi tehdä. Kaunis kaappi ja hyvä tietää Uula-lattimaalista, että pidät. Hyvää viikonloppua.

tia kirjoitti...

Tuntuu että vieterisi on toodella pitkä kun noin jaksat kaikkea tehdä ja valvoa yöt. Teillä sitä jälkikasvua on tullut aikas paljon, ihanaa kun tulee kesä pääsevät eri tavalla ulkoilmeaan.
Kaunis kaappi ja hienoa työtä olet tehnyt sen kanssa. Juhliakin ollut onnea sankareille.

Jantiina kirjoitti...

Kati; Kylmää on joo =/... olen saanut tehtyä pihahommia nyt pari pv! Jotain hyvää tässä viileässä ilmassa; eipä tule kuuma, kun tuolla puuhailee... Onnittelut vielä uudesta työstä! :)

Marge; Kiitos! Kyllä tämä vielä helpottaa, loppurutistus enää jäljellä :) Uudet projektit piristävät aina! Kesää ja lämmintä kyllä tosiaan kaipaisi!

Vekarus; Kiitos! :)

Pellon pientareella; Pihaprojektit ovat loputtomia - onneksi! Aina ilmaantuu jotain uutta laitettavaa.. Koneet helpottavat ja nopeuttavat töitä. Mukavaa viikkoa sinulle myös!

Tia; Raskasta tämä aika on, mutta se palkitsee ja antaa voimia, kun katsoo emoa vastasyntyneen vasikkansa kanssa :) Kerron päivänsankareille onnittelut, kiitos!

Oikein mukavaa viikkoa teille kaikille ja kiitos piristävistä viesteistänne! :)