lauantai 23. toukokuuta 2009

Unettomia öitä

Olipa taas sellainen yö, että unta sai odotella. Illalla väsytti ihan tajuttomasti ja kömmin toiveikkaana jo kymmenen maissa nukkumaan, yhdentoista jälkeen nousin ylös ja aloin katsella digiboxilta puutarhaohjelmia. Vaikka ne ovat ykkösiä tällä hetkellä, olin nukahtanut jossakin vaiheessa. Kello herätti 02.55 ja navettareissun jälkeen oli uni taas kaikonnut. Neljän maissa aloin sitten maalata toista pirtin vanhoista puusohvista, Uula-tuotteen lattiamaalilla, sävy 1006 Kaste ;) Siivous olisi ollut ajankohtaisempaa, mutta joku olisi voinut vetää pultit, kun olisi herännyt aamuyöstä imurin huutoon... Tässä sitä päivä sitten mennä vipelletään, ja yritetään taas ensi yönä saada nukuttua. Äiti on luennoinut jo kuukauden univajeen vaaroista, enkä kyllä epäile yhtään, riittää kun katson peiliin... Mutta minkäs teet! Vieläkin poikimattomia mammoja riittää. Tahti on hidastunut, menee jopa muutama päivä ettei synny yhtään vasikkaa.. Kuitenkin navetalla on ravattava, kun näistä salaperäisistä mammoista ei aina ota selvää, milloin ne keksivät poikia.. Jotakin saa odottaa pari viikkoa, kun näyttää, että se poikii hetkenä minä hyvänsä ja toinen taas poikii yhtäkkiä, vaikka ei näy mitään siihen viittaavaa... Saisi tämä TODELLAKIN jo loppua tältä erää!!

Puutarhaohjelmia näkyy tulevan televisiosta pilvin pimein, tallennan niitä ja katson jos ehdin. Muutama vuosi sitten tuli Rea Peltolan ja Eppu Nuotion ihana ohjelma, jossa kunnostettiin Epun omaa pihaa. Eija Klaucken Pioni oli myös hyvä ja tällä hetkellä ehkä paras on ruotsalainen Söderläge, jossa Maria Arborgh suunnittelee ja ohjaa pihojen muutostöitä. Juuri se, että kohde suunnitellaan ja tehdään valmiiksi, tekee ohjelmasta katsottavan. Omalla pihalla olisi kyllä kohteita useampaankin ohjelmaan! Tänne saisi tulla vaikka Rea, Eija ja Maria yhtä aikaa! Muutama vuosi sitten tein kaverin kanssa pergolan vanhoista ladon hirsistä. Viime kesänä samaisen kanssa ladoin tiilistä lattian ja tänä kesänä olisi toiveissa saada pöytä ja penkit, sellaiset omatekoiset, tyyliin sopivat... Kaikki kyllä aina valmistuu, kun vain jaksaa odottaa..

Tämän kesän projektina on entinen hiehojen tarha, joka (ihme ja kumma!) on jo tällä viikolla karhittu mustalle mullalle. Niin se kyllä oli viime kesänäkin, ja kävin sen talikon ja haravan kanssa läpi, perkasin ja tasoittelin... siihen se sitten jäikin ja kaiken sai nyt aloittaa alusta. Nyt yritän saada nurmikon kylvettyä ja puita, pensaita ja perennoja istutettua.

Tällä viikolla kylvin kesäkukkia, jotka olisi tietysti pitänyt kylvää jo kuukausi sitten... muutaman valkoisen kukan nappasin marketista ruokaostosten ohessa. Varsinaisten puutarhamyymälöiden kohdalla on ollut pakko painaa kaasua, toiveissa on kuitenkin päästä ensi viikolla perinteiselle puutarhakierrokselle hyvän ystävän kanssa!(Tahtoo paremman kameran! Montakohan megapikseliä pitäisi olla, että saisi kelvollisia lähikuvia..? En kuitenkaan mitään järjestelmäkameraa tässä vaiheessa..)

6 kommenttia:

tia kirjoitti...

Sinulla siellä edelleen kovasti touhuja, univajetta pitäisi saada hiukan kiinni. Paljon on suunnitteilla ja teossakin puutarhan puolella, kauniita valkoisia kukkia.
Kamerasta kannattaa mennä keskustelemaan kameraliikkeeseen, nythän on paljon pieniä näppäriä kameroita tarjolla millä saa ihan hyviä kuviakin.

Pellon pientareella kirjoitti...

Jaksamista sinne poikimisen keskelle. Pergola kuulostaa ihanalta.

Nykykameroissa on kaikissa tarpeeksi pikseleitä, eikä pikselimäärä liity lähikuviin oikeastaan. Suosittelen merkeistä Canon, Sony tai esim. Ricoh. Älä osta mitään halpaa HP:tä tai Kodakia tms. Itse luen aina kamera-arvostelut ennen ostamista.

Jos haluat lähikuvia ja myös ihan makrokuvia, jotka ovat kivoja, katso kameran ominaisuuksista se makron minimietäisyys. Joissain se on jopa 1 cm. Myös laajakulmaominaisuus löytyy kameroista, se on kiva maisemakuvauksessa ja kaikessa, jossa tarvitsee saada mahtumaan paljon samaan kuvaan.

Jos tarvitset lisäapua valintaan, kysy vapaasti vaikka sähköpostilla, tiedän noista aika paljon. Käyttötarkoitus ja hintaluokka määräävat aika paljon, samoin se, haluaako myös manuaalisäätömahdollisuuksia ja minkä verran vai kuvaako automaatilla lähinnä.

Marge kirjoitti...

Hei!

Tulin tänne blogiisi jonkun toisen blogin kautta eli ensimmäistä kertaa taidan täällä olla...ja kiva blogi onkin!

Toivottovasti pian teillä navetalla helpottaa!!!

Minäkin pidin siitä Epun ja Rean ohjelmasta, se oli minusta yksi parhaimmista puutarhaohjelmista!

Toivotan sinulle nyt voimia sinne poikimisen keskelle!! Ja pihastasi tulee varmasti aikanaan upea!!

Jantiina kirjoitti...

Tia; Kevät on aina tällaista... nyt on kuitenkin paremmalla mallilla kuin muutama edellinen kevät, jolloin päivystin yöt miltei yksin. Päivällä tuskin koskaan ehtii nukkua. Aina helpottaa, kun saa yhdenkin yön nukkua kunnolla, olo on taas kuin ihmisellä. ;)

Kameraliikkeet ovat kyllä parhaita paikkoja, joista saa tietoa. Sitä vain yrittää aina päästä helpolla ja katsella netistä... taitaa olla kuitenkin vaikein..


Pellon pientareella; Kiitos! Pergolani on aika persoonallinen ;) laitan siitä jossakin vaiheessa tänne kuvia.

Minulla on muutaman vuoden ikäinen Canonin kamera, jossa on vain 4 m.pixeliä. Makrosta en ole ikinä kuullutkaan.. Pitänee lukea käyttöohje, jos vaikka tälläkin kameralla saisi parempia kuvia. (Miehet yleensä eivät lue käyttöohjeita..) Kiitos neuvoista! :)


Marge; Kiitos kommenteistasi! Toivottavasti tulet toistekin! :)

Ninnu kirjoitti...

Kauniita valkoisia ruusuja!

Makro on merkitty kameraan yleensä kukan/kasvin symbolilla. Löytyiskös sinun kamerasta sellaista?

Jantiina kirjoitti...

Ninnu; Kamerassani on tosiaan kukan kuva ja vaihtoehtona vuori tms... maisema ilmeisesti.. Että joku voi olla näin pönttö! =( Kiitos! :)