lauantai 4. huhtikuuta 2009

Lievää väsymystä ilmassa

Emojen poikimisaikaa on ollut vasta pari viikkoa.. huoh!... 22 poikinut ja tarhoissa vilistää toinen toistaan suloisempia vasikoita. Vaikka tänä keväänä on vuoroteltu Tytön, Vanhemman Pojan ja Miehen kanssa yöpäivystyksiä, ovat mehut jo aika vähissä... Joka toinen yö siellä jokainen kuitenkin joutuu kuppelehtimaan.. joko puolen yön aikaan tai klo 03. Joka ikinen kerta, kun sinne menee, toivoo ettei kukaan olisi poikimassa, sillä se tietää sitä, että sinne on sitten jäätävä seuraamaan tilannetta. Monta vasikkaa on vuosien varrella pelastunut valvonnan ansiosta. Mitä tahansa voi aina tapahtua. Vasikan virheasento, niin ettei poikiminen onnistu ilman apua tai vastasyntynyt, märkä vasikka joutuu emon ulottumattomiin... ovat nimittäin melkoisia fakiireja kulkemaan, vaikka eivät edes kunnolla vielä jaloillaan pysy..

Vaikka emot vaistojensa ohjaamina hoitavat ja ruokkivat vasikkansa, joka kevät joutuu muutamia syöttämään aluksi pullolla. Joko uusi äiti ei anna vasikan syödä tai vasikka ei osaa mennä syömään. Sen takia on pakastin pullollaan ternimaitoa. Tänä keväänä on ollut onneksi vasta yksi, jota on joutunut tuttipullolla syöttämään.

..vaikka tämä aika on jotain aivan muuta, niin nyt kuitenkin tekisi mieli haaveilla ihanien sisustuslehtien parissa....upottaa jalat lämpimään kylpyyn....kylvää kesän kukkijoita.....mutta kirjapino ja kevään viimeiset tentit odottavat....ja ne karvaiset kaverit navetalla...3 kommenttia:

tia kirjoitti...

Sinulla sitä vipinää riittää, paljon on vielä ennen kesää tiedossa.

Hellyttäviä nuo pienet vasikat. Joskus on hyvä nauttia vaikka jalkakylvyn kera.

Hyvää pääsiäistä sinulle.

Krisse kirjoitti...

Aikansa kaikella..kyllä sitä aikaa aina löytyy niin harrastuksille kuin muullekin työlle..
odotellaan kevättä ja aurinkoa..

Jantiina kirjoitti...

Hei Tia ja Krisse! Kiitokset kommenteista! :) Tosi on, että kaikella on aikansa! Sittenpä taas osaa arvostaa normaalia päiväjärjestystä, kun kiireinen aika helpottaa..