lauantai 11. heinäkuuta 2009

Kesää ja kirjoja

Lämpimät ilmat palasivat parin viikon viileän kauden jälkeen! :D Vettä on myös satanut tällä viikolla, ja tarpeeseen on tullut sekin. Nyt saisi vain paistaa, niin että kaikki (rikkaruohoja lukuunottamatta!) pihassa ja pellolla kasvaisi kohisten. Pihapiiri on siistiytynyt tämän viikon aikana reippaan apulaisen voimin. Ensi viikolla toivottavasti saadaan urakka valmiiksi.

Opiskelu on myös edistynyt hieman, sain tehtyä englannin kurssista puuttuneet neljä tehtävää. Tietysti nekin piti vääntää erään yön hiljaisina tunteina. Ja nimenomaan viimeisenä yönä ennen dead linea. Viimeinen tehtävä oli sama kuin ruotsin kurssilla oli ollut ja ajattelin päästä helpolla vain kääntämällä ruotsista englanniksi. Se kyllä osoittautui yllättävän vaikeaksi. Kielet menivät koko ajan sekaisin ja yksinkertaisiakin sanoja piti katsoa kirjasta... Viimein klo 4.39 lähetin tehtävät opettajalle ja toivoin parasta. Englannin opettaja vaihtuu syksyllä ja en uskaltanut ottaa riskiä, että uusi opettaja alkaisi tonkia läsnäoloani tunneilla... kuten kävi ruotsin kurssin kanssa. Kaikki oli jo suoritettu, mutta uusi ope huomasi, etten ole juurikaan ollut paikalla. Ei auttanut muu, kuin istua töröttää tunnit... kyllähän söi naista...

Hiljaa mielessäni olen suunnitellut, että saisin tämän vaihtelevasti edistyneen opiskeluni suoritettua loppuun ensi kevääseen mennessä. Olen kuluttanut saman oppilaitoksen käytäviä jo niin kauan, että osa siellä varmaan luulee minun kuuluvan henkilökuntaan. Ihme kun eivät ole alkaneet maksaa palkkaa!

Viikko sitten aloin lukea Stieg Larssonin kirjaa ja nyt se on sitten luettu - lukuunottamatta niitä kohtia, jotka hyppäsin yli... en halua lukea yksityiskohtaista selostusta siitä, mitä joku mielipuoli tekee toiselle ihmiselle tai eläimelle... Taidan palata turvalliseen Agatha Christieen, jonka kirjoissa murhataan yksinkertaisesti ja siististi... Lukemani kirja ja vilkas mielikuvitukseni saivat aikaan sen, että Neiti K pääsi jälleen mukaan rantalaidunkäynneille. Henkivartija on tarpeen pusikoissa vaanivan Hullun Hiipparin varalta!

Koska sisustuskirjoja ei ole soveliasta unohtaa kesälläkään, tilasin vinkin perusteella ihanan Anna Örnbergin "Ljust och lantligt" -kirjan. Hän on kirjoittanut muitakin mielenkiintoisia kirjoja, joita pitänee jossakin vaiheessa hankkia! Aika ylimalkaan sisustuskirjat ja -lehdet tulee kyllä kesän aikana luettua. Puutarhalehdistäkin olisi suurempi hyöty, jos niihin paneutuisi talven aikana ja laatisi valmiit suunnitelmat kesää varten. Lumen ja jään keskellä on vain niin vaikea kuvitella kesän vehreyttä...
5 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Christie on minunkin suosikkini! Jos taas joskus ehtisi lukemaan...

Pellon pientareella kirjoitti...

Minä en pysty katsomaan elokuvissa mitään väkivaltaisia tai verisiä kohtia, laitan aina kädet silmien eteen ja kurkkaan varovasti, josko voisi katsoa... Kirjassa en ole samaan törmännyt, mutta saattaisi tulla eteen, jos jotain ihan karmeuksia tulisi vastaan.

Tsemppiä opiskeluun vain, tee se! :) Itse olen keskeyttänyt muutamia opintoja, joka nyt jälkeenpäin harmittaa.

Minullakin on tuo Lantliv-kirja. Onhan se nätti kirja, mutta jotenkin se vaikutti vähän sellaiselta sisustuskaupan myyntiluettelolta... Mulla nuo tuppaavat jäädä kerran selatuksi ja sitten kuitenkin sen enempää hyödyntämättä. Muutenkin pitäisi tehdä remppa ensin ja vasta sitten miettiä sisustusta...

Jantiina kirjoitti...

Vekarus; Näinhän se on, että kaikki muut hommat kurvaavat lukemisen edelle... joskus vähän teekupposen ääressä.. ;)

Pellon pientareella; Itse en myöskään pysty katsomaan raakoja elokuvia tai dokumenttejakaan... ja kirjat siis sama juttu..

Olen ollut muutaman kerran jättämässä opiskeluni kesken, mikä varmasti harmittaisi jälkeenpäin. Opinnäytetyö on tehty ja se panee vielä yrittämään.

Useat sisustuskirjat ovat juuri niitä kerran selattavia... Tuossakin oli kauniita kuvia paljon, aika ylimalkaan sitä kyllä selasin.. Jotain ohjeita oli kuitenkin tuunailuun.

tia kirjoitti...

Hienoa sinä, taas lähempänä valmistumista. Agathaa löytyy minunkin kirjahyllystäni, kirppiksiltä niitä kerännyt. Nyt todella aurinkoa sateen jälkeen toivoo, paistaa tällä hetkellä.

Jantiina kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Tia! :) Täällä on ollut nyt oikein lämmintä ja aurinkoista! :)