tiistai 2. syyskuuta 2008

Koirien koulutusta, kuntoilua ja mustikanpoimintaa

Miten kaikki em. on mahdollista lähes yhtä aikaa..? No, otetaan yksi bouvier, yksi parsonrusselinterrieri, fillari ja marjasanko. Lähdetään pihasta ylittämään maantietä, jossa ajaa muutama auto päivässä ja on rajoitus 60km/h (jota kukaan ei noudata). Lähellä maantietä pysäytetään em. koirat karjaisemalla SEEEISS!!

Sitten alkaakin se koulutus-osio; istuu! paikalla! odottaa!Parsonrusselinterrieri Mister Duracell (=kuten se kuuluisa pupu eli ikiliikkuja) ei malta istua, olla paikoillaan tahi odottaa ketään, vaan mennä vipeltää tietä kohden.. Bouvier, Neiti Karvapää, jotenkuten hillitsee itsensä ja pysyy paikoillaan. TAKAISIN! IStuuuuu! odottaa! PAIKKA! Mister D vipeltää takaisin ja taas tietä kohden... TA-KAI-SIN!!! IS-TUUU!!! O-DOT-TAA!! Tämä toistuu noin seitsemän kertaa.

Välillä Neiti Karvapäällä palaa käämit ja se hyökkää muutaman loikan tietä kohden. EI MENE!!!! IS-TUU! Viimein saan oppilaat ruotuun ja peräännyn takapuoli edellä tietä kohden fillarin ja marjasangon kanssa. Sekunnin murto-osan ajaksi uskallan irrottaa tuiman katseeni koirista ja vilkaisen ettei päivän kolmas auto kaahaa juuri tiellä - ei näy, ja huitaisen kädellä NYT! ja silloin iso musta- ja pieni valkoinen viiva ylittävät tien. Tien toisella puolella iso musta purkaa äsken syntyneitä paineitaan ja pyöräyttää pientä valkoista hiekassa. Pieni tomun harmaa ja iso musta jatkavat matkaa..

Sitten mennäänkin hippulat vinkuen satanen lasissa noin kaksi ja puoli kilometriä hiekkatietä. Perillä koirat syöksyvät ojaan juomaan vettä ja itse huomaan jättäneeni vesipullon taas kotiin... en kuitenkaan syöksy ojaan.. Paita märkänä taaperran onnellisena metsään poimimaan mustikoita ja koirat alkavat puuhailla omiaan.

Olen laskeskellut, että tällä menolla ainakin kunto pysyy kovana, äänijänteet toimivina (on tarpeen miesvaltaisessa huushollissa) ja siinä sivussa pakastin täyttyy. Hiljaa mielessäni kyllä toivon sitäkin, että myös koirien koulutus tuottaisi jossakin vaiheessa tulosta..
Metsän satoa

Ei kommentteja: